terug naar overzicht

De Jong Kracht van Ambacht

Haalt het uit de buurt

Een knapperige buitenkant, ambachtelijk bereide salpicon aan de binnenkant en een hoog percentage vlees, garnalen of groenten. Dat is het geheim van de kwaliteitssnacks van De Jong Kracht van Ambacht. Sinds 2022 is daar lokaal vlees als speerpunt bijgekomen. Met deze snacklijn verovert Jong Food uit Rijen steeds meer horecaharten in Nederland en België. Want gasten kiezen graag voor een betere snack op hun borrelplank.

TEKST: SARA TERBURG

Jong Food produceert vanuit het Midden-Brabantse Rijen. “Binnenkort breiden we wederom uit met een extra productielijn voor snacks”, vertelt Koen de Jong, samen met zijn broer Bart directeur en eigenaar van Jong Food. Op dezelfde locatie produceert Jong Foods culinaire team ook soepen onder het label Fijnko. “We hebben 45 smaken, waaronder arbeidsintensieve fonds en bouillons en sinds kort een klassieke Tom Kha Kai. Allemaal zonder kunstmatige toevoegingen en zo bereid dat de kok er een eigen draai aan kan geven met bijvoorbeeld verse groenten en kruiden.”

LANGE SNACKGESCHIEDENIS

De broers komen als vierde generatie ondernemers uit een slagersfamilie. Hun overgrootvader had in 1927 al een slagerij in Tilburg met een grote werkplaats. “Daar werden toen al kroketten gemaakt. Dus onze familie heeft ook een lange snackgeschiedenis.” Hun opa August en vader Guus de Jong senior waren specialist in het slagersvak. “Ons pa startte in 1991 een productiebedrijf en begon met de verkoop van vriesverse soepen.” In 1999 volgt de overname van Fijnko soepen. In 2004 nemen Koen en Bart het bedrijf over, in 2011 volgt de overname van ELRO snacks, waarmee de basis werd gelegd voor De Jong Snacks Kracht van Ambacht.

LOW FOOD MILES

Duurzaam en lokaal zijn de laatste jaren grotere speerpunten geworden bij Jong Food. “We waren altijd al wars van vlees uit landen in Zuid-Amerika en Australië, omdat ze daar te weinig doen aan dierenwelzijn. We kochten vlees in Duitsland en Polen. Toen er in 2022 schaarste ontstond, zijn we gaan praten bij Vion Food Group in Tilburg. Zij garanderen ons dat 85 procent van het vlees van Nederlandse runderen komt en de rest uit de grensstreken met België en Duitsland.” Leuk feitje: Vion is gevestigd aan het einde van de Enschotsestraat. In die straat zat ook slagerij Aug. de Jong en die werkte ook met Tilburgs vlees. “Door lokaal in te kopen, zorgen wij voor low food miles en brengen we een oude traditie terug.”

BIJNA 100 JAAR ERVARING

De jong 3 generaties

De snacks van De Jong Kracht van Ambacht liggen op de betere borrelplanken in eetcafés en lunchrooms
en de kroketten sieren menig twaalfuurtje. “We mikken op de ondernemer die kwaliteit serveert.” En naast die kwaliteit heeft Jong Food die lange geschiedenis sinds 1927. Die is bijvoorbeeld zichtbaar op de verpakkingen van de verschillende bitterballen en kroketten.

De jong Food
Europalaan 4
5121 DJ Rijen
Tel: 0161 – 222 795
verkoop@jongfood.com
www.jongfood.com
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen