Recepten
alle recepten

Gevulde champignons met paddenstoelensaus en boerenkoolsaus

gevulde champignons

Bereiding en ingrediënten

  • Boerenkoolsaus:
  • 200 gboerenkool (diepvries)shop
  • 200 mlkookroomshop
  • 100 mlwater
  • 200 gspinazieshop
  • 0,5 stwitte uishop
  • 3 teentjesknoflookshop
  • Paddenstoelensaus:
  • 100 gchampignonsshop
  • 0,5 stwitte uishop
  • 2 teentjesknoflookshop
  • 1 elfurikakeshop
  • 150 mlkookroomshop
  • 40 mlsojasausshop
  • Gevulde champignons:
  • 12 streuze champignonsshop
  • 150 gchampignonsshop
  • 1 elpaddenstoelensaus
  • 1 stklaverzuringshop

Gevulde champignons met paddenstoelensaus en boerenkoolsaus

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht).
  2. Verwijder de steeltjes van de reuze champignons en smeer de champignons in met olijfolie, zout en peper.
  3. Gaar de reuze champignons in de oven gedurende 8 minuten.
  4. Snijd de ui en knoflook voor de paddenstoelensaus in kleine stukjes en bak deze aan in een pan. Snijd de champignons in kleine stukken en voeg deze toe.
  5. Blus het geheel af met de sojasaus, voeg de furikake en room toe en laat dit kort pruttelen.
  6. Pureer de saus in een blender en passeer deze door een zeef.
  7. Snijd de ui en knoflook fijn voor de boerenkoolsaus en bak deze kort aan in een pan. Voeg de diepvries boerenkool toe en laat dit samen even pruttelen.
  8. Voeg het water, de room en de spinazie toe.
  9. Pureer de soep in een blender en passeer deze door een zeef. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Snijd de champignons voor de vulling in fijne blokjes en bak deze in een hete pan. Blus af met een eetlepel paddenstoelensaus.
  11. Vul 6 reuze champignons met de vulling en gebruik de overige 6 champignons als deksels.
  12. Schep beide sauzen op een bord en leg de gevulde champignons erbij. Garneer het gerecht met klaverzuring.
Wijntip

DUITSLAND | RHEINHESSEN
Appenheimer Weissburgunder Chardonnay
Weingut Bischel
WEISSBURGUNDER | CHARDONNAY
Bestel de wijn in onze webshop
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen