Gevulde champignons met paddenstoelensaus en boerenkoolsaus
Bereiding en ingrediënten
Boerenkoolsaus: - 200 gboerenkool (diepvries)
- 200 mlkookroom
- 100 mlwater
- 200 gspinazie
- 0,5 stwitte ui
- 3 teentjesknoflook
Paddenstoelensaus: - 100 gchampignons
- 0,5 stwitte ui
- 2 teentjesknoflook
- 1 elfurikake
- 150 mlkookroom
- 40 mlsojasaus
Gevulde champignons: - 12 streuze champignons
- 150 gchampignons
- 1 elpaddenstoelensaus
- 1 stklaverzuring
Gevulde champignons met paddenstoelensaus en boerenkoolsaus
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht).
- Verwijder de steeltjes van de reuze champignons en smeer de champignons in met olijfolie, zout en peper.
- Gaar de reuze champignons in de oven gedurende 8 minuten.
- Snijd de ui en knoflook voor de paddenstoelensaus in kleine stukjes en bak deze aan in een pan. Snijd de champignons in kleine stukken en voeg deze toe.
- Blus het geheel af met de sojasaus, voeg de furikake en room toe en laat dit kort pruttelen.
- Pureer de saus in een blender en passeer deze door een zeef.
- Snijd de ui en knoflook fijn voor de boerenkoolsaus en bak deze kort aan in een pan. Voeg de diepvries boerenkool toe en laat dit samen even pruttelen.
- Voeg het water, de room en de spinazie toe.
- Pureer de soep in een blender en passeer deze door een zeef. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de champignons voor de vulling in fijne blokjes en bak deze in een hete pan. Blus af met een eetlepel paddenstoelensaus.
- Vul 6 reuze champignons met de vulling en gebruik de overige 6 champignons als deksels.
- Schep beide sauzen op een bord en leg de gevulde champignons erbij. Garneer het gerecht met klaverzuring.
DUITSLAND | RHEINHESSEN
Appenheimer Weissburgunder Chardonnay
Weingut Bischel
WEISSBURGUNDER | CHARDONNAY
Bestel de wijn in onze webshop