BEEF CULINAR
Vers vlees uit Argentinië
Een Argentijns gezegde luidt 'Barriga llena, corazón contento' ofwel, 'een volle maag maakt het hart gelukkig'.
Exclusief bij CHEFS CULINAR verkrijgbaar! Ons huismerk BEEF CULINAR: 100% Argentijns rundvlees van Hereford en Angus runderen.
Uit een andere wereld
In de uitgestrekte vlakten van Zuid-Amerika, bij een mild klimaat, groeien de runderen op van ons BEEF CULINAR aanbod. Vooral enkele Argentijnse provincies zijn rijk aan weelderige weiden. Alleen de beste rassen voor vleesproductie worden hier gefokt, denk aan Angus en Hereford. Op zoek naar hun favoriete voedsel zwerven de dieren over de vlaktes en ze drinken uit natuurlijke waterbronnen. Door deze natuurlijke omgeving en de grote bewegingsvrijheid ontstaat een speciale, vetarme en kruidige kwaliteit van het vlees. Wij hebben onze leveranciers met grote zorg gekozen en staan samen in voor een diervriendelijke behandeling en duurzame productie.
Rassen van grote klasse
De van oorsprong uit Groot-Brittanië afkomstige runderrassen Hereford en Angus zijn waarschijnlijk de meest evenwichtige rassen voor vleesconsumptie ter wereld. Hun natuurlijke eigenschappen zijn door het fokken en kruisen steeds verder ontwikkeld. Door hun goede bouw, flexibiliteit en het klimaat zijn ze met hun rustige karakter uiterst geschikt voor het grasland. Het natuurlijk gebruik van hun spieren en de typische vegetatie in het landschap geeft het vlees een malsheid en marmering met een excellente smaak en aroma.
In de Argentijnse provincie San Luis worden door onze leveranciers voornamelijk Angus en Hereford runderen gefokt en geslacht. In de afgelopen decennia heeft zich in deze regio een sterke infrastructuur ontwikkeld waarin fokken, dierenwelzijn, gezondsheidsinspectie, verwerking, kwaliteitsmanagament en distributie perfect met elkaar zijn verbonden. Zo blijft de unieke vleeskwaliteit op de weg van producent naar consument gewaarborgd.
Gecontroleerde keten
Onze vleesexperts controleren het gehele productieproces dat begint bij de herkomst, het fokken en slachten tot aan het verpakken en transport. Alle stappen in dit proces zijn volledig geregistreerd en traceerbaar voor ons kwaliteitsmanagement. We hechten hierbij veel waarde aan het naleven van voorschriften voor dierenwelzijn en hygiëne.
Het transport van de runderen van de boerderij naar het slachthuis mag maximaal een halve dag duren. Daar is een grote, overdekte en tegen de warmte beschermde vlakte waar de dieren kunnen rusten. De dieren worden alleen geslacht in BRC en ISO 22000 gecertificeerde bedrijven. Tijdens het transport naar Nederland bereikt het vlees zijn topkwaliteit door de rijping van circa vier weken.
Speciale snit
Na hun lange reis worden de gerijpte deelstukken opnieuw gecontroleerd op kwaliteit. Daarna wordt het vlees in onze slagerij verwerkt en naar je wens geportioneerd en verpakt. Jij kiest of je het als heel stuk, gesneden, een bepaald gewicht en/of verpakt wilt ontvangen.
Het vlees wordt speciaal uitgesneden waardoor je uitstekend courante delen vlees ontvangt, de derving in de keuken is hierdoor minimaal. Wij bieden de dunne lende, haas en dikke lende zonder ketting aan. Bij de dikke lende wordt tevens de deksel verwijderd en van de zijlende gesplitst.