Gevulde hokkaido
Bereiding en ingrediënten
- 600 gkrielaardappelen
- 20 gknoflook
- 250 gsjalotten
- 1,8 kglamsschouder
- 1,2 kghokkaido pompoen
- 20 gzeezout
- 10 gzwarte peper
- 20 grozemarijn
- 10 gfijn oerzout
- 50 gmosterd
- 30 gkerriepasta
Gevulde hokkaido
Schil en snijd de krielaardappelen, knoflook en sjalotten. Snijd de lamsschouder in blokjes van 3 x 3 cm. Snijd de deksel van de pompoen en haal het vruchtvlees eruit. Kruid de binnenkant van de pompoen met peper en zout.
Rijd de lamsschouderstukken op een spies en bak ze rondom aan op de grill. Haal de stukken vervolgens van de spies en meng ze met de krielaardappelen, knoflook, sjalotten, rozemarijn, oerzout, mosterd en kerriepasta. Vul de pompoen met het mengsel en leg de deksel er weer op. Zet de pompoen in een vuurvaste schaal en rook hem ca. 90 minuten op middelhoog vuur.