Indiaas gekruide fazantdijen in filodeeg
Bereiding en ingrediënten
indiaas gekruide fazantdijen in filodeeg
- Snijd de fazantdijen in kleinere blokjes en meng deze samen met de zure room en de specerijen in een mengkom. Breng op smaak met zout en peper en laat dit minimaal 4 uur marineren.
- Bak de pompoenblokjes gaar in een pannetje met olie en leg ze apart.
- Haal na 4 uur de fazantdijen uit de koelkast en bak ze goudbruin en gaar in een pan met olie.
- Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
- Rol het ontdooide filodeeg uit. Neem een vel filodeeg, smeer het in met eiwit en leg er een tweede vel bovenop.
- Smeer het tweede vel opnieuw in met eiwit en verdeel de geplukte blaadjes munt, dragon en peterselie erover. Leg hier weer een vel filodeeg bovenop en druk licht aan.
- Herhaal dit proces met de overige drie vellen filodeeg.
- Snijd de filodeeg in 6 gelijke vierkantjes. Leg in het midden van elk vierkantje een beetje van het fazant-pompoenmengsel.
- Vouw de vierkantjes tot pakketjes en leg ze met de opening naar beneden op een bakplaat.
- Bak de pakketjes in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 20 minuten.
- Meng de crème fraîche met de gedroogde oregano. Smeer een beetje van dit mengsel op de borden en plaats een pakketje erbovenop
ROEMENIË | TRANSSYLVANIË
Solevari Reserve
Cramele Recas
FETEASCA REGALA
Bestel de wijn in onze webshop