Aardappelsalade met hollandaisesaus en gefrituurde eend
Bereiding en ingrediënten
- Stoom de aardappelblokjes 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven op de stoomstand op 90 graden.
- Snipper de rode ui en snijd de bieslook fijn.
- Pluk de eendenbout in fijne draadje. Frituur de eendenbout in een voorverwarmd frituurpan op 170 graden tot ze krokant zijn.
- Frituur de kappertjes ook tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
- Meng de gestoomde aardappelblokjes, rode ui, augurk, bieslook, sesamdressing en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de hollandaisesaus en giet dit in een kidde(slagroomspuit) en draai er een gaspatroon op, goed schudden voor gebruik.
- Verdeel de aardappelsalade over de coupes of kommetjes en spuit de saus eroverheen.
- Garneer het af met de gefrituurde eendenbout, kappertjes, cress en bieslook