Aardbeien panna cotta (vegan optie)
Bereiding en ingrediënten
- Pannacotta (10-15 pax):
- 1 laardbeienfruitpuree
- 500 ml(plantaardige)slagroom
- 2 stlemongrass
- 2 stlimoen zest en sap
- 100 gsuiker
- 120 gmaizena
- Schuim:
- 50 ml(plantaardige) slagroom
- 250 mllimoensap
- 250 mlvlierbloesemsiroop
- Garnituur
- 1 bolvanille roomijs
- salad pea/munt voor bovenop
Bereidingswijze
- Breng de fruitpuree langzaam aan de kook in een ruime pan en voeg de suiker, room, lemongrass en limoen toe.
- Laat dit even een paar minuten koken, zeef daarna de lemongrass eruit en breng het vocht weer aan de kook.
- Los de maizena op in een klein kommetje met een beetje water totdat je een dikke pap krijgt.
- Voeg het maizenapap toe aan het geheel en roer dit goed door terwijl je het zachtjes laat garen.
- Stort de aardbeien panna cotta in glas of in een vorm. Bedek het met een stukje slagersfolie en laat het afkoelen voor minstens 4 uurtjes.
- Meng voor de schuim alle ingrediënten samen en giet het in een slagroomspuit, draai er 1 gaspatroon op.
- Snijd de granaatappel in vier stukken en haal de pitten eruit. Bewaar die goed. Snijd de basilicum bladeren zo fijn mogelijk.
- Bouw het dessert zoals in bovenstaande video.
Vervang het roomijs met sorbetijs en je hebt een vegan dessert!