Aardbeientaartje
Nagerecht
Bereiding en ingrediënten
- 190 gtarwemeel (type 405)
- 1 gzout
- 17,5 gbakpoeder
- 85 gboter
- 35 ggepelde amandelen
- 10 gsuiker
- 1,5 ggemalen bourbon vanille
- 190 gslagroom (30% vet)
Taartdeeg
Mix het meel, zout en bakpoeder door elkaar. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan het meelmengsel. Blijf mixen tot een glad mengsel. Hak de gepelde amandelen tot fijne stukjes. Voeg deze dan samen met de suiker, bourbon vanille en slagroom toe aan het mengsel en kneed tot een deeg.
Rol het deeg uit tot 2 cm dik en plaats op een ingevette siliconen bakmat. Verwarm de oven voor op 220°C en bak het deeg in 12-15 minuten gaar.
- 600 gaardbeien
- 50 gpistachenoten
- 250 gkwark (20% vet)
- 150 gcrème fraîche (38% vet)
- 50 gsuiker
- 20 gvanillesuiker
- 10 gpoedersuiker
- 10 gcitroenmelisse
Vulling
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in schijfjes. Hak de pistachenoten in grove stukjes. Mix de kwark, crème fraîche, suiker en vanillesuiker tot een gladde massa. Bestrijk de afgekoelde taartbodem met een beetje kwarkmassa en verdeel de aardbeischijfjes daarover. Bestrijk nu weer met de kwarkmassa, strooi wat pistachenoten erover en dek af met de taartbodem. Bestrooi nu met poedersuiker.