Geroosterde aardpeer met hazelnootcrème en sojareductie
Bereiding en ingrediënten
Geroosterde aardpeer met hazelnootcrème en sojareductie
De nootachtige smaak van de aardpeer complimenteert de zoete, aardse smaak van de aardpeer en zorgt voor een top vega tussengerecht.
Bereidingswijze:
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
- Was de aardperen en maak ze goed droog. Meng ze met een beetje olie en zout en rooster ze vervolgens ongeveer 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
- Meng de hazelnoten samen met de knoflook en de room in een blender en draai fijn. Zorg dat de hazelnoten helemaal oplossen in de room. Passeer de saus door een zeef en breng deze op smaak met zout, peper en 20 ml van de sojasaus.
- Reduceer de resterende 30 ml sojasaus tot 20 ml. Smeer de schillen van de aardperen in met de sojareductie en rol ze vervolgens door de zwarte truffel/balsamico-crunch.
- Schep de hazelnootsaus onderop het bord, leg de geroosterde aardpeer erbovenop, verdeel dan de sojareductie over de borden en garneer af met de waterkers of een cress naar keuze.