Recepten
alle recepten

Geroosterde aardpeer met hazelnootcrème en sojareductie

Geroosterde aardpeer

Bereiding en ingrediënten

  • 6 staardpeershop
  • 125 mlkookroomshop
  • 125 mlwater
  • 100 ghazelnotenshop
  • 50 mlsojasausshop
  • 1 teentjeknoflookshop
  • 2 elBalsamico/truffel crunchshop
  • waterkersshop

Geroosterde aardpeer met hazelnootcrème en sojareductie

De nootachtige smaak van de aardpeer complimenteert de zoete, aardse smaak van de aardpeer en zorgt voor een top vega tussengerecht.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Was de aardperen en maak ze goed droog. Meng ze met een beetje olie en zout en rooster ze vervolgens ongeveer 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
  3. Meng de hazelnoten samen met de knoflook en de room in een blender en draai fijn. Zorg dat de hazelnoten helemaal oplossen in de room. Passeer de saus door een zeef en breng deze op smaak met zout, peper en 20 ml van de sojasaus.
  4. Reduceer de resterende 30 ml sojasaus tot 20 ml. Smeer de schillen van de aardperen in met de sojareductie en rol ze vervolgens door de zwarte truffel/balsamico-crunch.
  5. Schep de hazelnootsaus onderop het bord, leg de geroosterde aardpeer erbovenop, verdeel dan de sojareductie over de borden en garneer af met de waterkers of een cress naar keuze.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen