Aardpeer met zelfgemaakte yoghurtsaus, pesto, zoetzure paddenstoelen en coquilles
Bereiding en ingrediënten
Pesto - 40 gpeterselie
- 40 gbasilicum
- 20 gpijnboompitten
- 0,5 elmosterd
- 50 gParmezaanse kaas
- 150 mlolijfolie
Yoghurtsaus - 200 mlyoghurt
- 30 mlvissaus
- 20 mlworcestersaus
- 20 mlkarnemelk
- 20 gbieslook
- 20 gpeterselie
- 1 teenknoflook
Zoetzure paddenstoelen - 125 gbundelzwam
- 150 mlwitte wijn azijn
- 150 gwater
- 150 gsuiker
Overig - 300 gaardpeer
- 8 stcoquilles
- 1 bakjezorri cress
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardpeer en maak ze goed droog.
- Rooster de aardperen in 30-35 minuten gaar in de oven.
- Meng de ingrediënten voor de pesto samen in een blender. Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer de ingrediënten voor de yoghurtsaus met een staafmixer. Hak vervolgens de kruiden fijn en voeg toe aan de yoghurtsaus.
- Snijd de bundelzwammen los en leg ze in een klein diep bakje.
- Kook de azijn, water en suiker op. Giet dit mengsel over de bundelzwammen. Dek het bakje af en laat de paddenstoelen garen.
- Bak de coquilles 2 -3 minuten aan beide kanten.
- Maak de aardperen aan met pesto en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de zoetzure paddenstoelen, coquilles en aardpeer op het bord. Schenk de saus ernaast en garneer het gerecht met zorri cress.