Ansjovis met cherrytomaten en rozijn-kappertjespuree
Bereiding en ingrediënten
- 100 grozijnen
- 100 gkappertjes
- 100 mlwitte wijn
- 2 stpistoletjes
- 5 stcherrytomaten
- 1 bosplatte peterselie
- 1 pakgemarineerde ansjovisfilets
- 4 stknoflooktenen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de plakjes pistolet goubruin af.
- Prik de knoflookteen met een vork en rasp de knoflookteen over de toastjes zodat de knoflooksmaak er lekker in trekt.
- Kook de rozijnen, kappertjes en witte wijn samen tot bijna alle vocht verdampt is. Pureer vervolgens in de blender glad.
- Smeer de toastjes in met de kappertjes-rozijnenpuree. Beleg het toastje vervolgens met gemarineerde ansjovis, cherrytomaat en platte peterselie.
Maak gebruik van kant-en-klaar gemarineerde ansjovis. Superlekker en je bespaart tijd in de keuken.
Serveer op een borrelplank of als amuse.