Arepa met spicy rundergehakt
Bereiding en ingrediënten
Arepa's met spicy rundergehakt
- Pel de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit even aan in een pan.
- Voeg het gehakt toe en bak het gaar. Voeg ook de sriracha, chipotle en gerookte paprikapoeder toe.
- Voeg de rozijnen en het water toe, breng op smaak met zout en peper.
- Halveer de puntpaprika’s, smeer ze in met een beetje olie en gaar ze op de grill. Snijd de paprika’s in gelijke stukken.
- Pel de bakbanaan en snijd deze in plakken. Bak de banaan gaar in een beetje olie.
- Meng het maïsmeel met water en een beetje zout en kneed tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke balletjes en druk ze plat zodat je kleine broodjes krijgt. Bak deze gaar in een pan met olie totdat ze goudbruin en gaar zijn.
- Snijd de arepa’s open en vul ze met het gehakt, de paprika en de bakbanaan. Garneer met guacamole en eventueel verse kruiden zoals koriander.
ITALIË | TOSCANE
Sodi del Paretaio Chianti
Badia di Morrona
SANGIOVESE | MERLOT | SYRAH
Bestel de wijn in onze webshop