Recepten
alle recepten

Arepa met spicy rundergehakt

arepa's

Bereiding en ingrediënten

  • 500 grundergehaktshop
  • 0,5 stwitte uishop
  • 2 teentjesknoflookshop
  • 80 grozijnenshop
  • 2 elsrirachashop
  • 1 elpaprikapoedershop
  • 50 mlwater
  • 80 gchipotle sausshop
  • 1 stbakbanaanshop
  • 1 stpuntpaprikashop
  • 200 gguacamoleshop
  • voor de arepa:
  • 200 gmaismeelshop
  • 350 mlwater

Arepa's met spicy rundergehakt

  1. Pel de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit even aan in een pan.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het gaar. Voeg ook de sriracha, chipotle en gerookte paprikapoeder toe.
  3. Voeg de rozijnen en het water toe, breng op smaak met zout en peper.
  4. Halveer de puntpaprika’s, smeer ze in met een beetje olie en gaar ze op de grill. Snijd de paprika’s in gelijke stukken.
  5. Pel de bakbanaan en snijd deze in plakken. Bak de banaan gaar in een beetje olie.
  6. Meng het maïsmeel met water en een beetje zout en kneed tot een soepel deeg.
  7. Verdeel het deeg in 10 gelijke balletjes en druk ze plat zodat je kleine broodjes krijgt. Bak deze gaar in een pan met olie totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  8. Snijd de arepa’s open en vul ze met het gehakt, de paprika en de bakbanaan. Garneer met guacamole en eventueel verse kruiden zoals koriander.
Wijntip

ITALIË | TOSCANE
Sodi del Paretaio Chianti
Badia di Morrona
SANGIOVESE | MERLOT | SYRAH
Bestel de wijn in onze webshop
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen