Asperges met krokante Parmezaanse korst, kerriesaus en lamsoren
Bereiding en ingrediënten
- 3 stwitte asperges (geschild)
- 3 takjespeterselie
- 10 gParmezaanse kaas (geraspt)
- 20 gpanko broodkruim
- 1 stei (losgeklopt)
- 50 mlwitte wijnazijn
- 10 gkerrie madras
- 50 mleiwit (pepasteuriseerd)
- 300 mlzonnebloemolie
- 20 glamsoren
Bereidingswijze
- Blancheer de geschilde asperges ongeveer een twee minuten samen met de lamsoren.
- Meng de broodkruim samen met gehakte peterselie en Parmezaanse kaas, voeg een beetje zout toe.
- Klop ei los en voeg hier een druppeltje water aan toe. Rol vervolgens de asperge in het eimengsel en daarna door de brood/kaaskruim.
- Druk het goed aan zodat de kruim vast blijft plakken. Herhaal dit 2x
- Frituur de asperges op 180 graden totdat de korst goudbruin is.
- Meng eiwit en azijn samen met de kerrie en een snufje zout. Voeg hier olie druppelsgewijs aan toe terwijl je het geheel fijn draait met een staafmixer.
- Maak een spiegel van de saus en plaats de asperges en lamsoren daar bovenop. Smullen maar!
Tip: gebruik een beetje kerriepoeder als garnering op het bord.
Ideaal voor op je aspergemenu!