Asperges met Thaise gele currysaus
Bereiding en ingrediënten
1. Schil de asperges en snijd de onderkanten van de asperges af.
2. Verwarm een pan met een scheutje olie en bak de asperges totdat ze beginnen te kleuren, voeg een klontje boter toe. Draai regelmatig tijdens het bakken tot ze goudbruin en gaar zijn.
3. Snijd de uien in dunne ringen, hak de knoflook fijn en zweet ze aan in een pan met roomboter.
4. Voeg de gele curry toe en laat zachtjes bakken.
5. Voeg het water en room toe en laat dit zachtjes koken.
6. Voeg vervolgens de kaas, het limoensap en de limoenzest toe.
7. Blender de saus fijn en breng op smaak met zout en peper.
8. Kook de spelt gaar in kokend water gedurende 10 tot 15 minuten.
9. Snijd de Thaise basilicum, dille en sjalot fijn.
10. Maak de granaatappelschoon en meng deze met de sjalot, kruiden en spelt.
11. Maak een vinaigrette van het limoensap en olijfolie en breng de speltsalade hiermee op smaak.
12. Maak een bordje op met de saus onderop, leg de asperges in de saus en maak af met wat speltsalade eromheen.
13. Gebruik eventueel nog wat Thaise basilicum om het gerecht mee af te garneren.
Heb jij al wel eens asperges gebakken? Probeer het eens, het is echt een aanrader! De frisse smaak wordt namelijk een stuk stoerder.