Avocadocrème met paprikasalade en focaccia
Bijgerecht
Bereiding en ingrediënten
- 720 gavocado
- 3 mlcitroenolie
- 3 mlchiliolie
- 15 mllimoensap
- 2 gzeezout
- 1 gpeperkorrels
Avocadocrème
Halveer de avocado, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Voeg de olie, limoensap en kruiden toe. Prak het mengsel fijn met een vork.
- 250 grode paprika
- 10 mlextra vergine olijfolie
- 10 glimoensap
- 1 gzeezout
- 0,5 gpeperkorrels
Paprikasalade
Was de paprika´s en snijdt ze in kleine reepjes. Marineer de paprika met de rest van de ingrediënten.
- 28 gverse gist
- 370 mllauwwarm water
- 20 gsuiker
- 535 gtarwemeel
- 17 gzeezout
- 170 gextra vergine olijfolie
Focaccia
Los de gist op in de helft van het lauwe water en voeg de suiker toe. Doe de helft van de bloem in een kom. Giet het gistmengsel erbij, kneed het geheel en dek af. Laat het deeg ongeveer 15 minuten rijzen. Voeg daarna het resterende water toe aan het beslag, kneed de rest van de bloem erdoor en kneed tot een glad deeg. Laat het deeg vervolgens ongeveer 1 uur in een kom staan, afgedekt met een vochtige doek. Verdeel dan het deeg in porties van 80 gram en vorm er pannenkoeken van. Laat dit nog eens 15 minuten liggen. Leg de stukken deeg op een geoliede bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Strooi er naar smaak zeezout en kruiden overheen. Bak het deeg in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten op 180 graden tot het goudbruin is. Haal de focaccia uit de oven. Verdeel de resterende olijfolie met een kwast over het brood.
- 50 glente-ui
- 20 gpinda