Recepten
alle recepten

Baguette met garnalen-asperge salade

Lunchgerecht

Baguette met garnalen-asperge salade
Baguette met garnalen-asperge salade
Baguette met garnalen-asperge salade
Baguette met garnalen-asperge salade

Bereiding en ingrediënten

  • 200 gwitte asperges
  • 200 ggroene asperges
  • 400 gHollandse garnalen
  • 20 geigeel
  • 5 gmiddelscherpe mosterd
  • 125 mlraapolie
  • 400 gsinaasappelen
  • 4 mlMyers’s rum (40% Vol.)
  • 0,1 gcayennepeper
  • 4 ggrof zout
  • 0,4 gzwarte peper
  • 15 gbasilicum

Garnalen-asperge vulling

Meng het eigeel met mosterd voor een sinaasappelmayonaise. De olie druppelsgewijs hieraan toevoegen, zodat een emulsie ontstaat. Dan de sinaasappels wassen en raspen, vervolgens fileren en in stukjes van 1 cm snijden en de rest persen. Voeg de sinaasappelrasp en het –sap toe aan de mayonaise en breng het geheel op smaak met rum, cayennepeper, zout en peper.

Schil de witte asperges en snijd ze diagonaal in schijfjes van 2 mm dikte. Snijd bij de groene asperges de beide uiteindes weg, eventueel iets schillen en ook in schijfjes snijden van 2 mm dikte. Blanceer de asperges kort in licht gezouten water, laat ze schrikken in ijswater en laat ze goed uitlekken.

Tot slot de basilicumblaadjes snijden.

Meng de garnalen, mayonaise, asperges en basilicum vlak voor het serveren en breng op smaak met kruiden.

Allergenen:
Schaaldieren, Ei, Mosterd
  • 600 gbaguette broodje
  • 50 gbabyleaf sla

Broodje

Bak de broodjes af en laat even afkoelen. Hierna de broodjes aan een kant insnijden. Vervolgens de sla voorzichtig wassen en goed uit laten lekken.

Allergenen:
Glutenbevattende granen
Serveertip
Leg de sla in het broodje en vul met de garnalen-asperge vulling.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen