Recepten
alle recepten

BBQ-romaine sla met daslookcreme en gebakken daslook

Bereiding en ingrediënten

  • 1 stromaine sla
  • 50 gdaslook
  • 50 mlsushiazijn
  • 50 mleiwit
  • 300 mlzonnebloemolie

BBQ-romaine sla met daslookcreme en gebakken daslook

Door bepaalde slasoorten kort op de bbq te garen krijg je een mooie contrast tussen knapperige en frisse sla en de lekkere geroosterde smaak. In combinatie met de juiste dressing of crème is een ware smaak sensatie!

Bereidingswijze:

1. Houd 3 blaadjes achter de hand om boven op de sla te leggen als garnering.

2. Meng het eiwit en azijn samen in een blender en maak een mayonaise samen met de olie.

3. Snijd de Romaine sla doormidden en leg dit met de vlakke kant op een hete bbq. Let op, dit kan snel kleuren. Houd de sla dus goed in de gaten en wacht tot de sla mooi gekleurd is. Draai de sla dan nog heel eventjes om.

4. Leg op het einde de blaadjes daslook heel kort dicht bij de sla op de bbq. Haal alles er vanaf. 

5. Serveer de sla met de daslookcrème ertussen gesmeerd en een dotje erbij om te kunnen dippen.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen