BBQ-romaine sla met daslookcreme en gebakken daslook
Bereiding en ingrediënten
- 1 stromaine sla
- 50 gdaslook
- 50 mlsushiazijn
- 50 mleiwit
- 300 mlzonnebloemolie
BBQ-romaine sla met daslookcreme en gebakken daslook
Door bepaalde slasoorten kort op de bbq te garen krijg je een mooie contrast tussen knapperige en frisse sla en de lekkere geroosterde smaak. In combinatie met de juiste dressing of crème is een ware smaak sensatie!
Bereidingswijze:
1. Houd 3 blaadjes achter de hand om boven op de sla te leggen als garnering.
2. Meng het eiwit en azijn samen in een blender en maak een mayonaise samen met de olie.
3. Snijd de Romaine sla doormidden en leg dit met de vlakke kant op een hete bbq. Let op, dit kan snel kleuren. Houd de sla dus goed in de gaten en wacht tot de sla mooi gekleurd is. Draai de sla dan nog heel eventjes om.
4. Leg op het einde de blaadjes daslook heel kort dicht bij de sla op de bbq. Haal alles er vanaf.
5. Serveer de sla met de daslookcrème ertussen gesmeerd en een dotje erbij om te kunnen dippen.