Bladerdeeg met pompoen en langoestine
Hoofdgerecht
Bereiding en ingrediënten
- 500 gpompoen
- 30 mlmilde olijfolie
- 20 gmarjoraan
- 20 gthijm
- 10 gzeezout
- 5 gzwarte peperkorrels
- 1 kglangoustines
- 300 gzure room
- 1 kgbladerdeeg plakken
- 600 gpizzakaas (40+)
Bladerdeeg taart
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukjes. Doe de stukjes in een ovenschaal ingevet met de olijfolie en doe de helft van de kruiden en specerijen erbij. Dek af met aluminiumfolie. Bak in de oven op 100 ° C gedurende ongeveer 1 uur totdat de pompoen beetgaar is. Laat afgedekt afkoelen.
Ontdoe de langoustines van schil en staarten en dep ze droog. Breng ondertussen de zure room op smaak met de overgebleven helft van de kruiden en specerijen.
Ontdooi het bladerdeeg en smeer in met de zure room.
Verdeel de langoustines over de het bladerdeeg, eventueel doorgesneden in kleinere stukken. Verdeel ook de pompoen eroverheen en bestrooi de taart met geraspte kaas. Bak bij 170 ° C gedurende ongeveer 20 minuten.
- 50 ggroen van een bos wortels
- 20 gplatte peterselie
- 12 gpompoenpitten
- 6 mlkoolzaadolie
- 25 mlwitte balsamico azijn
- 0,2 gknoflook
- 0,2 gfijn zeezout
- 0,1 gzwarte peperkorrels
- 0,2 mlcitroenolie
- 200 gpompoen
- 400 mlgroentebouillon
Sauzen
Groene saus
Was voor deze saus het groene blad van een pos wortels, was de peterselie en hak beiden grof. Rooster de pompoenpitten lichtjes.
Mix vervolgens vervolgens alle ingrediënten met uitzondering van de pompoen en de groentebouillon. Proef en breng evt. op smaak met meer peper en zout.
Pompoen saus
Schil de pompoen en kook in de groentebouillon. Laat inkoken tot de helft van de bouillon verdampt is en doe vervolgens in een blender of mix met een staafmixer fijn. Breng tot slot op smaak met peper en zout.