Bonbon van spitskool
Bereiding en ingrediënten
- Snij de kern uit de kool. Pel vervolgens de buitenste bladeren van de kool af en gebruik deze voor de buitenkant van de bonbon.
- Snij de binnenkant van de kool in fijne reepjes.
- Pak de grote bladeren en snij langs de nerven het koolblad los. Elk groot koolblad wordt dus verdeeld in twee langwerpige delen.
- Breng een pan water aan de kook en kook de bladeren in 4 tot 6 minuten gaar. Let op: zorg dat de bladeren niet te gaar worden, dan breken deze te snel.
- Laat de gekookte bladeren terugkoelen in ijswater.
- Smelt boter in een ruime pan en voeg de specerijen toe. Laat dit even myoteren.
- Voeg de fijn gesneden spitskool toe e laat dit gaar stoven. Als de gesneden spitskool gaar is, laat deze rustig terugkoelen.
- Om de bonbon te maken, pak je een vel slagersfolie en leg je daar een koolblad op. Leg vervolgens een beetje gestoofde spitskool in het midden en vouw het blad dicht met de slagersfolie. Draai de slagersfolie strak om de bonbon.
- Serveer de bonbons met een lekker sausje, bijvoorbeeld mosterdmayonaise.