Bubur Injin
Bereiding en ingrediënten
- rijst
- 200 gzwarte rijst
- 400 mlwater
- 2 stpandanbladeren
- 75 gsuiker
- 100 mlkokosmelk
- Karamelsaus
- 90 gboter
- 150 mlkookroom
- 75 gsuiker
- 1 snufjezout
- Kaneelschuim
- 250 mlkokosmelk
- 3 stlimoenbladeren
- 2 stkaneelstokjes
- 25 grietsuiker
- 1 stei (dooier)
- 1 bakjerode bessen
Time for dessert!
Bereidingswijze:
1. Breng de rijst aan de kook met de helft van het water en de pandanbladeren. Voeg meer water toe, zodra de eerst helft bijna verdampt is. Laat het geheel laag pruttelen en voeg vervolgens de suiker en tot slot de kokosmelk toe. Het is belangrijk dat de rijst goed gaar is.
2. Snijd de boter in kleine blokjes. Smelt de suiker in een klein pannetje voor de karamel. Zodra de suiker gesmolten is, kun je de boter blokje voor blokje toevoegen. Roer met een garde tijdens het toevoegen van de boter. Voeg vervolgens de kokosmelk en het zout toe en laat dit op een laag vuurtje heel rustig pruttelen. Laat de saus afkoelen voor je het serveert.
3. Verhit de kokosmelk langzaam samen met de limoenbladeren, het kaneelstokje en het rietsuiker voor de kaneelschuim. Laat dit pruttelen zodat de smaken goed in kunnen trekken.
4. Scheid ondertussen het eigeel van het eiwit. Als de melk goed warm is en de suiker opgelost is, kun je het geheel zeven. Voeg vervolgens het eigeel toe aan de melk en meng het geheel direct met een garde of staafmixer. Let op, dit moet snel gebeuren anders kan het ei gaan stollen.
5. Laat het geheel afkoelen en doe het in een kidde (slagroomspuit). Draai er twee gaspatronen op.
6. Serveer het dessert door onderop de karamel te plaatsen, vervolgens de
rijst, maak af met het kaneelschuim en decoreer speels met rode bessen.
7. Enjoy!