Butter board
Bereiding en ingrediënten
- Daslookboter
- 40 gdaslook
- 200 gboter (op kamertemperatuur)
- zout
- Kerrie-sinaasappelboter
- 1 stsinaasappel
- 1 elkerriepoeder
- 200 gboter (op kamertemperatuur)
- 0,5 stsjalot
- gerookte boter
- 200 groomboter (op kamertemperatuur)
- 10 grookpoeder (Sabor de Fum)
- eetbare bloemen
- zout en peper
Butter board
Bereiding:
Daslookboter
1. Snijd de daslook fijn en bak gaar met een beetje boter.
2. Meng dit met de rest van de boter in een mengkom of keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
Kerrie-sinaasappelboter
1. Verwarm een eetlepel van de boter in een steelpan en fruit de sjalot hierin. Voeg na ong. 2 min. het kerriepoeder toe en laat dit een klein beetje afkoelen.
2. Meng de gesmolten boter met de rest van de boter. Gebruik het zest (vruchtvlees + sap) van de sinaasappel en meng met de boter. Breng op smaak met zout en peper.
Gerookte boter
1. Meng de boter met het rookpoeder en breng dit op smaak met zout en peper. Gebruik de eetbare bloemen bovenop de boter om te garneren. Doe dit vlak voor het serveren.