Chocolade pannenkoek met bramen
Nagerecht
Bereiding en ingrediënten
- 180 gtarwemeel (type 405)
- 70 gbruine suiker
- 35 gcacao poeder
- 14 gbakpoeder
- 250 mlvolle melk
- 60 geigeel
- 3 gvanillestokjes
- 50 gboter
Chocolade pannenkoekjes
Mix het meel, de bruine suiker, cacaopoeder en bakpoeder in een schaal. Halveer de vanillestokjes over de lengte en haal het vanillemerg eruit. Meng nu de melk, het eigeel, vanillemerg en de sinaasappelschil in een aparte schaal. Giet dit mengsel in de schaal met het meel-suiker-cacao mengsel en roer tot een glad beslag. Laat dit beslag nu ca. 15 minuten staan.
Zet een pan op het vuur en smelt wat boter. Giet met een lepel kleine porties (à 20 g) van het beslag in de pan en bak op middelhoog vuur. Zodra er geen belletjes meer zichtbaar zijn, de pannenkoek omdraaien. Bak de pannenkoekjes tot ze goudbruin van kleur zijn.
- 75 gslagroom
- 75 mlvolle melk
- 26 gsuiker
- 3 gsinaasappelschil
- 150 gvolle melk couverture
Chocoladesaus
Breng de slagroom, melk, suiker en sinaasappelschil aan de kook en giet dit mengsel over de couverture. Roer met een spatel tot een gladde massa.
- 500 gbramen
- 20 mlgin
- 20 gpoedersuiker
- 10 mllimoensap
Bramen
Was de bramen en laat ze goed uitlekken. Vervolgens de bramen halveren. Marineer de bramen met de gin, poedersuiker en limoensap.