Corvina met puree en soja beurre blanc
Bereiding en ingrediënten
- 700 gcorvina
- 500 gpastinaak
- 100 gzuurkool
- 250 groomboter
- 400 mlmelk
- 400 mlwater
- 100 mlwitte wijn
- 100 mlsushi azijn
- 2 elharingkuit
- 50 mlsojasaus
Corvina met puree en soja beurre blanc
1. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken, breng aan de kook met melk, water en zout. Kook de pastinaak gaar in ongeveer 25-35 minuten. Giet af en gebruik de blender of aardappelstamper voor een grover resultaat.
2. Kook de witte wijn, azijn en sojasaus en voeg de boter langzaam beetje bij beetje toe terwijl je het geheel mengt met een staafmixer of garde. Voeg vlak voor het serveren de haringkuit toe.
3. Snijd de vis in stukken van ongeveer 125 gram.
4. Bak de vis lekker krokant op de huid en bak vervolgens de andere kant tot de vis mooi gaar is. Meng de zuurkool met de puree en leg op het bord. Leg de vis erop en serveer de saus erbij.