Diamanthaas met doperwten en gegrilde puntpaprika
Bereiding en ingrediënten
- Blancheer de gedopte doperwten en koel ze terug op koud water.
- Hak de peterselie fijn.
- Smeer de puntpaprika in met olie en breng op smaak met een beetje zout. Rooster vervolgens de paprika ongeveer 15 minuten gaar in de oven op 180 graden.
- Snijd de bieslook, oregano en sjalot fijn.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd de peper in kleine blokjes. Meng het samen met de rest van de ingrediënten voor de chimichurri en breng het op smaak met zout en peper.
- Bak de doperwten in een pannetje met een beetje olie en voeg de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Zout de diamanthaas en bak daarna de diamanthaas aan in een hete pan met een laagje olie tot het vlees mooi gekleurd is. Voeg eventueel een klontje boter toe en arroseer het even.
- Laat de diamanthaas even rusten. Trancheer vervolgens het vlees.
- Serveer de diamanthaas met de gebakken doperwten, geroosterde puntpaprika en kleine quenelletjes van de chimichurri.