Fazantfilet
Bereiding en ingrediënten
Bereiding
- Schil de appel, snijd het klokhuis eruit en snijd de appel vervolgens in dunne plakken.
- Smelt de roomboter in een steelpannetje, voeg de appelplakjes hier aan toe en laat ze garen op laag vuur.
- Voeg de five spices specerijen en de inhoud van de halve vanilleboon toe en laat dit zachtjes garen totdat de appel boterzacht is.
- Maal vervolgens de appelcompote fijn in een blender of dien de appelcompote direct op met de grovere stukken er nog in.
- Snijd de witlof doormidden en bak het in een koekenpan met een beetje olie totdat het mooi goudbruin is. Gaar vervolgens verder in de oven voor 4 minuten op 180 graden.
- Snijd de steeltjes van de cantharellen af en bak ze gaar in een steelpannetje met olie en boter.
- Snijd de pees uit de haas van de fazantfilet en zorg ervoor dat je een mooie, strakke filet krijgt.
- Bak de fazantfilet op de huidzijde totdat de huid krokant gebakken is en bak het dan vervolgens nog kort op de ander zijde.
- Gaar de filet verder in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 3 tot 4 minuten (let op: hoe langer je de filet bakt in de pan, hoe korter hij in de oven moet).
- Serveer het gerecht door de paddenstoelen op de witlof en de appelcompote te dresseren met de fazantfilet ernaast. Schenk de jus naar keuze over het gerecht en eet smakelijk!
Als je het wildseizoen in gaat kan fazant bijna niet missen op de menukaart. In combinatie met de five spices specerijen in de appelcompote en de licht bittere smaak van de witlof komt de smaak van dit mooie wildgevogelte goed naar voren.