Flatbread met runderspies
Bereiding en ingrediënten
- 4 stflatbread
- 4 stgemarineerde runderspiezen
- 0,5 stbosje munt
- 0,5 stbosje dille
- 100 ggranaatappelpitjes
- Saus
- 1 elpaprikapoeder
- 350 mlzonnebloemolie
- 20 mlwitte wijnazijn
- 20 mlsushi-azijn
- 50 mleiwit
Flatbread met runderspies
Bereiding:
1. Verwarm het paprikapoeder in een pannetje en giet hier de olie op. Laat staan en afkoelen.
2. Gaar de runderspies op een hete bbq.
3. Leg het flatbread 30 seconde per zijde op de bbq voor de rooksmaak en kleur.
4. Meng de azijnsoorten samen met het eiwit en maak een lichte mayonaise met de paprikaolie.
5. Smeer de saus op het flatbread en verdeel de geplukte dille en munt eroverheen.
6. Leg de spies erop en maak het gerecht af met de granaatappelpitjes en wat extra saus.
7. Aan tafel!