Fluffy wolkenei, sandwichbrood, in papier gewikkeld als een American sandwich
Bereiding en ingrediënten
- Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf tot een luchtige massa.
- Meng de eidooiers met de mosterd en houd ongeveer 2 eetlepels apart om later op de broodjes te smeren.
- Breng de eidooiers goed op smaak met zout en peper en spatel ze voorzichtig door de eiwitten, zodat er een luchtige massa ontstaat. Meng niet te intensief; de twee kleuren moeten gedeeltelijk gescheiden blijven.
- Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het 10 minuten in een oven op 180°C.
- Bestrijk de sneetjes brood met de mayonaise en hak de peterselie fijn.
- Leg het wolkenei op de sneetjes brood en dek af met de bovenkantjes van het brood.
- Wikkel de broodjes in bakpapier, halveer ze en zet ze rechtop. Bestrijk de eieren met de apart gehouden eidooier voor een mooie oranje gloed en bak nog 2 minuten in de oven.
- Bestrooi met wat peterselie en serveer direct.