Gebakken asperges met ajo blanco, druiven, little gem en olijven
Bereiding en ingrediënten
1. Schil de asperges en snijd de onderkant ervanaf.
2. Verwarm een pan met een scheutje olie en bak de asperges totdat ze beginnen te kleuren, voeg een klontje boter toe. Draai regelmatig tijdens het bakken tot ze goudbruin en gaar zijn.
3. Rooster de pijnboompitten, halveer de druiven en olijven.
4. Snijd de little gem bladeren los en snijd de dille grof zodat je nog mooie blaadjes overhoudt.
5. Meng de pijnboompitten, dille, olijven en kappertjes samen en maak het aan met olijfolie, zout en peper.
6. Draai de amandelen fijn in een blender tot de amandelen warm worden en een pasta vormen.
7. Voeg het brood en de knoflooktenen toe en draai nogmaals fijn. Laat de blender draaien en voeg het water rustig toe tot het een gebonden soepje wordt. Voeg dan de olijfolie toe.
8. Breng op smaak met sherryazijn, zout en peper. Zeef de saus en bewaar koud.
9. Giet de saus op het bord, verdeel de asperges en de little gem. Verdeel het Pijnboompittenmengsel over het gerecht.
10. Garneer speels met de druiven en de cress.