Gebraden mandarijn met rozemarijn, tijm, sinaasappelkaramel en walnoten
Bereiding en ingrediënten
Bereiding
- Pel de mandarijnen en verwijder zoveel mogelijk van de witte draadjes.
- Verhit een bakpan met een druppeltje olie en laat deze goed warm worden.
- Bak de mandarijnen aan beiden kanten aan zodat ze een mooi kleurtje krijgen.
- Voeg de rozemarijn en tijm toe.
- Voeg de boter toe en arroseer de mandarijnen door bruisend boter over de mandarijnen te scheppen. Doe dit aan beiden kanten.
- Strooi suiker over de gesmolten boter heen en laat dit karamelliseren. Voeg vervolgens de walnoten toe.
- Blus de pan af met sap van sinaasappel en laat dit goed pruttelen. Voeg dan ook de amaretto toe en flambeer het geheel.
- Laat eventjes inkoken tot je een mooie dikke karamelsaus hebt.
- Leg de mandarijn op een bord, schep er een bol ijs op en maak af met walnoten en de sinaasappelkaramel.