Gegrilde koolrabi met sinaasappel beurre blanc en fregola
Bereiding en ingrediënten
1. Schil de koolrabi en halveer. Vacumeer de koolrabi samen met het sap en de zest van de sinaasappel, het venkelzaad en steranijs.
2. Stoom de koolrabi voor 45 minuten in de oven op 100 °C.
3. Grill de koolrabi vervolgens tot je mooie donkere grillstrepen krijgt. Dit geeft de frisse koolrabi veel karakter en een lekkere grillsmaak.
4. Kook het sinaasappelsap, de witte wijn azijn en sushiazijn op. Voeg vervolgens de room toe.
5. Tot slot voeg je beetje bij beetje de boter toe terwijl je het geheel fijn draait met een staafmixer tot een gebonden botersaus.
6. Breng de botersaus op smaak met zout en peper.
7. Snipper de sjalot, hak de knoflook fijn en zeet dit aan in een pan. Voeg de fregola toe en bak kort mee.
8. Blus de fregola af met de witte wijn en blijf roeren tot de witte wijn verdampt is. Voeg de kookroom en arrabiata pesto toe.
9. Laat het geheel pruttelen op een laag vuurtje.
10. Snijd de dragon en bieslook fijn en voeg toe aan de fregola.
11. Maak een bedje van de fregola en leg de koolrabi daarbovenop. Schenk de saus ernaast en garneer met cress soorten of kruiden naar wens.
SPANJE | RIOJA
Carravalseca Blanco Rioja
Bodegas Casa Primicia
Bestel de wijn in onze webshop
