Gelakte corvina met zwarte knoflook en miso
Bereiding en ingrediënten
- 400 gcorvina
- 400 gsnijbonen
- 30 mlketjap
- 10 mlsesamolie
- 10 mlsojasaus
- 10 gsuiker
- 3 tenenzwarte knoflook
- 2,5 koppenwater
- 2 koppensushi rijst
- 1 elmiso
Bereidingswijze
1. Snijd de corvina in dunne repen van ca. 40 gram, bak deze kort in de koekenpan.
2. Meng ketjap, sojasaus, miso, suiker, zwarte knoflook met een staafmixer of blender. Lak de gebakken corvina met de mariana aan alle kanten en bak nogmaals kort of brand met een gasbrander.
3. Gaar de sushirijst op laag vuur ongeveer 10 minuten en laat vervolgens 10 minuten staan met de deksel erop. Meng de sushiazijn door de rijst. Maak een rol van de sushirijst met behulp van folie en laat dit afkoelen. Snijd plakken van de rijst, verwijder de folie en bak krokant aan.
5. Schil dunne linten van de snijbonen en blanceer kort, leg de linten vervolgens in koudwater. Maak de snijbonen aan met de resterende marianade van zwarte knoflook en een beetje olijfolie.