Gele kokosrijst met kipcurry
Bereiding en ingrediënten
Rijst - 500 gbasmati rijst
- 250 gkokosmelk
- 250 gwater
- 10 ggember
- 2 tenenknoflook
- 2 stsereh
- 2 stlimoenblad
- 2 elkurkuma
- 1 elkomijn
Curry - 600 gkipdij
- 1 strode ui
- 3 stknoflook
- 40 ggember
- 1 elrode currypasta
- 250 gmaiskorrels
- 2 elpindakaas
- 300 mlkokosmelk
- 200 mlwater
Toppings - 1 stgranaatappel
- 0,5 bosbieslook
- 0,5 stkomkommer
- 1 strode ui
- 100 mlwitte wijnazijn
- 100 mlsuiker
Bereiding
- Kneus de sereh en snijd het in grove stukken. Snijd de knoflook ook in grove stukken samen met de gember en limoenblad. Bak het allemaal even kort samen aan in de pan.
- Voeg de kurkuma en komijn toe en laat dit even myoteren. Blus af met kokosmelk en laat dit even zachtjes pruttelen zodat de smaken goed kunnen infuseren.
- Zeef de kokosmelk en meng dit met water. Was de rijst en giet af. Meng de rijst samen met het water/kokosmelk mengsel in een ondiepe 1/1 gastronormbak.
- Gaar de rijst afgedekt in een stoomoven op 100 graden voor 30 minuten.
- Snipper de ui en snijd de paprika in dunne reepjes.
- Schil de gember en pel de knoflook. Blender dit samen met het water.
- Verhit een bakpan en zweet de ui aan. Voeg dan de kippendijen toe.
- Voeg dan de currypasta toe en laat dit even mee bakken. Blus het geheel af met water, gember en knoflook. Laat dit even inkoken en zorg dat de currypasta en pindakaas oplossen.
- Voeg dan de kokosmelk, maïskorrels en paprika toe.
- Breng op smaak met zout en peper en laat het nog een beetje inkoken tot gewenste dikte.
- Snijd de ui in dunne uienringen en snijd de komkommer in dunne plakken.
- Kook de azijn en suiker samen tot al de suiker is opgelost. Giet over de fijngesneden rode ui en gesneden komkommer.
- Snijd de bieslook fijn.
- Schep een mooi bordje met al de voorbereide componenten.