Gepofte appel met vanille ijs, vanillesaus en kruim van koekjes
Bereiding en ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de appel, haal het klokkenhuis eruit en bestrooi met suiker.
- Rol de appel in aluminiumfolie en gaar dit in de oven voor 30 minuten.
- Kook de room, suiker en vanillestokje samen tot de vanille en suiker goed opgelost is.
- Draai de ‘’oude/taaie koekjes’’ fijn in de blender en laat dit in een klein bakpannetje op laag vuur weer krokant worden. Blijf regelmatig roeren in de pan.
- Haal de appel uit het folie en leg de helft op een bord. Schep hier de broodkruim overheen.
- Leg er een bolletje ijs bovenop en maak het af met een tuille of krokantje naar keus.
- Rasp wat limoenzest door de roomsaus heen en schenk dit bij het gerecht.
- Maak het gerecht af met een paar blaadjes basilicum .