Recepten
alle recepten

Gerookte heilbot salade

Gerookte heilbot salade

Bereiding en ingrediënten

  • 300 gspinazieshop
  • 20 gmosterdzaadshop
  • 200 ggerookte heilbotshop
  • 1 stgele bietshop
  • 2 staardpeershop
  • 150 gkikkererwtenshop
  • 300 mlolijfolieshop
  • 1 elpaprikapoedershop
  • 220 mlsinaasappelsapshop
  • 2 teentjesknoflookshop
  • 1 stpers sinaasappelshop
  • 50 mlbalsamicoshop

Gerookte heilbot salade

  1. Was de kikkererwten met koud water en laat ze minimaal 8 uur weken in 1 liter water.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook de kikkererwten gaar.
  3. Pureer de kikkererwten in een blender samen met de knoflooktenen, gerookte paprikapoeder, olijfolie en sinaasappelsap. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schil de gele biet en snijd deze in partjes. Snijd de aardpeer ook in partjes en besmeer ze met een beetje olijfolie en zout/peper. Bak ze gaar in de oven op 180 graden gedurende ongeveer 30 minuten.
  5. Kook de mosterdzaadjes gaar in een pannetje met water, giet ze af en kook ze opnieuw. Herhaal dit drie keer om de bittere smaak te verwijderen.
  6. Pers de sinaasappel en meng het sap samen met de balsamico en olijfolie tot een dressing. Meng de dressing door de spinazie.
  7. Smeer wat hummus op de bodem van het bord en leg de spinazie erop. Verdeel de gele biet, aardpeer en de mosterdzaadjes over de salade.
  8. Vouw de plakken heilbot tot roosjes en verdeel deze over de salade

 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen