Gerookte heilbot salade
Bereiding en ingrediënten
Gerookte heilbot salade
- Was de kikkererwten met koud water en laat ze minimaal 8 uur weken in 1 liter water.
- Breng een pan water aan de kook en kook de kikkererwten gaar.
- Pureer de kikkererwten in een blender samen met de knoflooktenen, gerookte paprikapoeder, olijfolie en sinaasappelsap. Breng op smaak met zout en peper.
- Schil de gele biet en snijd deze in partjes. Snijd de aardpeer ook in partjes en besmeer ze met een beetje olijfolie en zout/peper. Bak ze gaar in de oven op 180 graden gedurende ongeveer 30 minuten.
- Kook de mosterdzaadjes gaar in een pannetje met water, giet ze af en kook ze opnieuw. Herhaal dit drie keer om de bittere smaak te verwijderen.
- Pers de sinaasappel en meng het sap samen met de balsamico en olijfolie tot een dressing. Meng de dressing door de spinazie.
- Smeer wat hummus op de bodem van het bord en leg de spinazie erop. Verdeel de gele biet, aardpeer en de mosterdzaadjes over de salade.
- Vouw de plakken heilbot tot roosjes en verdeel deze over de salade