Recepten
alle recepten

Gestoofde runderschenkel met naanbrood

schenkel

Bereiding en ingrediënten

  • 1 stwitte uishop
  • 3 strunderschenkelshop
  • 3 teentjesknoflookshop
  • 3 takjestijmshop
  • 1 takjerozemarijnshop
  • 1 eltomatenpureeshop
  • 1 tlkruidnagelshop
  • 1 elkomijnshop
  • 1 eltandoori melangeshop
  • 0,5 elkardemomshop
  • 0,5 elgembershop
  • 220 gwortelshop
  • 50 groombotershop
  • 1 elappelstroopshop
  • 350 mlrode wijnshop
  • 350 mldemi glaceshop
  • 500 mlkippen bouillonshop
  • Naanbrood:
  • 300 gzelfrijzend bakmeelshop
  • 210 mlzure roomshop
  • 1 tlknoflookpureeshop
  • 1 elolijfolieshop
  • 1 elgemalen roze pepershop
  • 5 takjesgehakte peterselieshop
  • 1 stcitroen (rasp)shop

Gestoofde runderschenkel met naanbrood

  1. Als de schenkel niet geportioneerd is, gebruik dan een kleine hakbijl om er porties van 300 gram van te snijden.
  2. Bestuif beide kanten van de schenkels met bloem en bak ze goudbruin in een pan met een hoge rand.
  3. Snijd de ui in grove stukken en hak de knoflooktenen ook in grove stukken.
  4. Schil de wortelen en snijd ze in grove stukken. Voeg de ui, knoflook en wortelen toe aan de pan.
  5. Voeg de boter en alle specerijen toe.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee.
  7. Blus de pan af met rode wijn en laat het reduceren tot er een dun laagje overblijft.
  8. Voeg de appelstroop toe.
  9. Voeg de kippenbouillon en demi-glace toe. Leg een bakpapiertje bovenop zodat alles net onder het vocht ligt en laat dit 4 uur zachtjes pruttelen. Voeg een beetje water toe als het droog begint te koken.
  10. Meng de bloem met zure room, knoflookpuree, olie, gehakte peterselie, citroenrasp en roze peper.
  11. Kneed het mengsel tot een soepel deeg, verdeel het in gelijke hoopjes en rol er balletjes van.
  12. Rol de balletjes uit tot dunne plakken van ongeveer ½ cm dik. Bak de plakken gaar in een hete pan met olie of smeer ze in met olijfolie en leg ze op de grill.
  13. Leg de schenkel op het naanbrood en schep er veel jus overheen. Garneer het gerecht met vers gehakte groene kruiden.
Wijntip

ITALIË | TOSCANE
Sodi del Paretaio Chianti
Badia di Morrona
SANGIOVESE | MERLOT | SYRAH
Bestel de wijn in onze webshop
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen