Gestoofde runderschenkel met naanbrood
Bereiding en ingrediënten
- 1 stwitte ui
- 3 strunderschenkel
- 3 teentjesknoflook
- 3 takjestijm
- 1 takjerozemarijn
- 1 eltomatenpuree
- 1 tlkruidnagel
- 1 elkomijn
- 1 eltandoori melange
- 0,5 elkardemom
- 0,5 elgember
- 220 gwortel
- 50 groomboter
- 1 elappelstroop
- 350 mlrode wijn
- 350 mldemi glace
- 500 mlkippen bouillon
Naanbrood: - 300 gzelfrijzend bakmeel
- 210 mlzure room
- 1 tlknoflookpuree
- 1 elolijfolie
- 1 elgemalen roze peper
- 5 takjesgehakte peterselie
- 1 stcitroen (rasp)
Gestoofde runderschenkel met naanbrood
- Als de schenkel niet geportioneerd is, gebruik dan een kleine hakbijl om er porties van 300 gram van te snijden.
- Bestuif beide kanten van de schenkels met bloem en bak ze goudbruin in een pan met een hoge rand.
- Snijd de ui in grove stukken en hak de knoflooktenen ook in grove stukken.
- Schil de wortelen en snijd ze in grove stukken. Voeg de ui, knoflook en wortelen toe aan de pan.
- Voeg de boter en alle specerijen toe.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee.
- Blus de pan af met rode wijn en laat het reduceren tot er een dun laagje overblijft.
- Voeg de appelstroop toe.
- Voeg de kippenbouillon en demi-glace toe. Leg een bakpapiertje bovenop zodat alles net onder het vocht ligt en laat dit 4 uur zachtjes pruttelen. Voeg een beetje water toe als het droog begint te koken.
- Meng de bloem met zure room, knoflookpuree, olie, gehakte peterselie, citroenrasp en roze peper.
- Kneed het mengsel tot een soepel deeg, verdeel het in gelijke hoopjes en rol er balletjes van.
- Rol de balletjes uit tot dunne plakken van ongeveer ½ cm dik. Bak de plakken gaar in een hete pan met olie of smeer ze in met olijfolie en leg ze op de grill.
- Leg de schenkel op het naanbrood en schep er veel jus overheen. Garneer het gerecht met vers gehakte groene kruiden.
ITALIË | TOSCANE
Sodi del Paretaio Chianti
Badia di Morrona
SANGIOVESE | MERLOT | SYRAH
Bestel de wijn in onze webshop