Gevulde pompoen met quinoa
Bereiding en ingrediënten
- 1 sthokkaido pompoen
- 100 gquinoa
- 15 grozijnen
- 30 ggerookte amandelen
- 30 ggekookte kastanjes
- 100 mltahini
- 20 mlsojasaus
- 50 mlwater
- 0,25 bosjebieslook
- voor de kastanje chutney
- 200 ggekookte kastanjes
- 20 gknoflook (gehakt)
- 135 gsjalot (gesnipperd)
- 30 grietsuiker
- 100 mlsherry azijn
- 20 mlbalsamico azijn
- 2 takjestijm
- 50 mlolijfolie
Gevulde pompoen met quinoa
1. Verwarm een oven voor op 180 graden.
2. Snijd de bovenkant van de pompoen open. Doe dat op een manier waarbij je een klein gaatje hebt om de pompoen te kunnen uithollen en vullen.
3. Verhit een steelpan met een beetje olie en bak de knoflook en sjalot hierin aan. Voeg dan de kastanjes, suiker en tijm toe en laat dit bakken en kleuren tot het donker begint te worden.
4. Blus af met de balsamico en sherry azijn. Pureer fijn met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
5. Kook de quinoa gaar in een pan met kokend water. Giet de quinoa af zodra het gaar is, dit duurt ongeveer 8 tot 10 minuten. Spoel de quinoa koud.
6. Meng de quinoa met de amandelen, rozijnen, bieslook en kastanje chutney.
7. Vul de pompoen met de quinoa salade. Dek de pompoen af met het bovenkantje en gaar de pompoen in de over voor ongeveer 20 tot 25 minuten.
8. Meng de tahini en sojasaus tot een dik stroef papje. Voeg dan 50 ml water toe en roer goed tot het een lopend sausje is.
9. Als de pompoen gaar is , is het leuk om de pompoen aan tafel aan te snijden als groente showstuk! Verdeel de punten gevulde pompoen en schenk er tahinisaus overheen.
Met pompoen kan je natuurlijk alle kanten op qua bereiding en combinaties maar een showstuk van pompoen is natuurlijk wel echt iets anders. De hokkaido pompoen is een geschikte pompoen om te vullen.
"Grote klasse in het glas! O.a. een prachtige aansluiting tussen de grapefruit op het bord en de bloedsinaasappel aroma's in het glas." - Bjørn Scholten
Bestel de wijn hier!