Gnocchi ovenschotel
Bereiding en ingrediënten
- 700 mlGepelde tomaten
- 400 gGnocchi
- 300 gWitte bonen
- 50 gGeraspte kaas
- 20 gTomatenpuree
- 2 tlPaprikapoeder
- 2 elKorianderzaad
- 2 tlSrirachasaus
- 2 stKnoflooktenen
- 1 stSjalot
- 2 stBleekselderijstengel
Gnocchi ovenschotel
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Snipper de sjalot, hak de knoflook en bak dit kort aan in een pan op middelhoog vuur. Snijd de wortel, prei en bleekselderij in kleine blokjes en bak dit ook zachtjes aan.
3. Voeg de specerijen en tomatenpuree toe, laat dit zachtjes bakken en blus af met de gepelde tomaten.
4. Voeg de bonen toe en laat het geheel zachtjes pruttelen op laag vuur.
5. Breng ondertussen een pan water aan de kook en gaar de gnocchi. De gnocchi is klaar zodra ze drijven op het water. Schep de gnocchi voorzichtig uit de pan en koel terug in een bak met ijswater. Giet het na een minuut of 3 af en voeg de gnocchi toe aan de tomatensaus.
6. Voeg de srirachasaus toe en roer goed door, doe de saus in een ovenschaal of ovenbestendige pan en bestrooi met geraspte kaas.
7. Gaar het geheel in de oven voor ongeveer 25 minuten.
Serveer bij dit gerecht een lekkere IPA, proost!