Hertenbiefstuk met gegrilde pompoen en kruidensaus
Bereiding en ingrediënten
Hertenbiefstuk met gegrilde pompoen en kruidensaus
- Blancheer de peterselie, dragon en kervel en koel ze daarna terug in ijswater.
- Pureer de geblancheerde kruiden samen met het water of de bouillon in een blender. Voeg vervolgens de xantana toe en passeer de saus door een zeef. Breng op smaak met zout en peper.
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in grote, gelijkmatige blokken.
- Blancheer de pompoen in kokend water en koel deze terug in ijswater of een blastchiller.
- Smeer de pompoenblokken in met olijfolie en grill ze tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Smeer de biefstukken in met een beetje olijfolie en grill ze aan beide kanten tot ze gaar zijn.
- Trancheer de biefstuk in dunne plakken en leg ze op een bord. Schenk de saus erbij, leg de gegrilde pompoenblokken ernaast en garneer het gerecht met de blaadjes kervel.
PORTUGAL | ALENTEJO
DL Colheita Seleccion
Quinta da Plansel
TOURIGA NACIONAL
Bestel de wijn in onze webshop