Hertenschnitzel met Jägermeister-paddenstoelenroom
hoofdgerecht
Bereiding en ingrediënten
- 2 kghertenpoulet
- 5 gjeneverbessen
- 5 gzout
- 5 gzwarte peper
- 250 gheel ei
- 300 gpanko paneermeel
- 200 mlkoolzaadolie
- 50 gboter
Jachtschnitzel
Hak de peterselie (inclusief stengel) en de knoflook fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng naar wens op smaak. Paneer vervolgens het vlees.
- 1,2 kggemengde champignons
- 30 mlraapzaadolie
- 400 gsjalotten
- 30 gboter
- 50 mlwitte wijn om te koken
- 400 mlJägermeister
- 200 groom (15% vet)
- 10 gdragon
Paddenstoelenroom
Reinig de champignons en snijd ze zoals gewenst of laat ze volledig achter. Bak de champignons in een beetje olie op hoog vuur. Haal na een paar minuten uit de pan en zet opzij.
Schil de sjalotten en snijd ze in fijne blokjes. Doe de boter in de champignonpan en bak de sjalotjes doorzichtig. Blus af met witte wijn en Jagermeister en breng aan de kook. Giet wilde bouillon en room en kook. Draai vast naar believen. Hak de dragon fijn en voeg toe aan de saus net voor het opdienen.
Trek de champignons heet in de saus.