Hertenstoof met pompoen en tagliarini
hoofdgerecht
Bereiding en ingrediënten
- 2 kghertenbout
- 20 mlraapzaadolie
- 800 mlwildsaus
- 600 gpompoen
- 50 mlbalsamico bianco
- 50 gsuiker
- 2 ggemalen, zwarte peper
- 5 gzout
- 600 gromanesco
- 60 gboter
- 1 kgtagliarini
- 1 ggemalen nootmuskaat
Hertenstoof met pompoen en tagliarini
Snijd het hertenvlees in grove blokjes met een kantlengte van ca. 3 cm en laat het vlees hierna goed drogen. Verwarm olie in een pan en bak het vlees rondom bruin. Haal het uit de pan en houd het warm, zodat het nog kan nagaren. Verwarm de wildsaus en breng naar wens op smaak.
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de blokjes inkoken in azijn en suiker tot ze zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout. Maak de romanesco schoon en snijd deze in kleine roosjes. Blancheer de roosjes in gezout water tot ze knaaqpperig zijn en verwarm ze daarna kort in een beetje boter. Kook tot slot de tagliarini in een pan met een ruime laaf gezout water, voeg een beetje boter toe en breng op smaak met nootmuskaat.