IJsbergsla met ansjovisdressing en zeewier-crumble
Bereiding en ingrediënten
- 1 stijsbergsla
- 200 gmayonaise
- 35 gansjovis
- 50 gzeewier tempura chips
IJsbergsla met ansjovisdressing en zeewier-crumble
Door het frisse en knapperige van de ijsbergsla te combineren met de ziltige smaken van ansjovis en de krokante zeewier crumble, krijg je een sla bereiding die je niet snel ergens anders tegenkomt. Verassend en lekker!
Bereidingswijze:
1. Blender de mayonaise en ansjovis samen fijn en schenk in een spuitfles.
2. Verkruimel de zeewier chips in een keukenmachine of in een vijzel totdat je grove vlokken hebt.
3. Snijd de ijsbergsla in 4 stukken en spuit tussen elke laag blaadjes een beetje ansjovisdressing.
4. Bestrijk ook de buitenkant van de ijsbergsla met de ansjovisdressing. Plak hier de zeewierchips op zodat je een volledig bedekt sla stuk hebt.