Kalfspicanha met ansjovis
Bereiding en ingrediënten
Kalfspicanha met ansjovis
- Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Zweet beide aan in een steelpan met een scheutje olijfolie zonder te kleuren. Voeg de fregola toe en blus af met de witte wijn. Roer goed door en laat de wijn inkoken.
- Pureer de gepelde tomaten en voeg ze toe aan de pan. Roer goed door en laat de fregola op laag vuur zachtjes garen. Roer af en toe en voeg op het einde de kappertjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de bovenkant van de tomaten af en hol ze voorzichtig uit met een lepel. Vul ze met de fregola.
- Smelt de boter in een klein pannetje en voeg de panko en Parmezaanse kaas toe. Roer goed door tot het licht goudbruin kleurt. Verdeel dit over de gevulde tomaten en leg op elke tomaat een ansjovisfilet.
- Gaar de tomaten in de oven op 180°C tot de bovenkant goudbruin is.
- Wrijf de picanha in met olijfolie, zout en peper.
- Grill de picanha aan beide kanten tot een mooie korst en duidelijke grillstrepen ontstaan. Laat het vlees kort rusten en trancheer het vervolgens in mooie plakken.
- Verwarm de tuinbonen kort in een pannetje met een beetje olijfolie of boter. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer het staartstuk met de gevulde tomaten en de tuinbonen.