Knolselderij met truffelsaus, krokante prei en kervel
Bereiding en ingrediënten
Knolselderij met truffelsaus, krokante prei en kervel
Een vegetarisch gerecht in je kerstmenu verwerken hoeft niet moeilijk te zijn, de smaken moeten kloppen en het moet er feestelijk uitzien. Met deze knolselderijbereiding heb je beide aspecten meteen te pakken.
Bereidingswijze:
- Snijd de schil van de knolselderij en snijd de knol in 4 gelijke, rechthoekige stukken.
- Snijd de stukken knolselderij in dunne plakken met een snijmachine of mandoline.
- Rol de plakken om elkaar heen zodat je een spiraalvormig rondje krijgt en bind dit vast met opbindtouw
- Snijd de witte onderkant van de prei in hele dunne slierten en frituur dit op 140 graden totdat het krokant is.
- Snipper de sjalot en snijd de knoflooktenen fijn.
- Verhit een pan op middelhoog vuur met een beetje zonnebloemolie, bak de knolselderij aan zodat ze een beetje kleur krijgen en voeg vervolgens 25 gram van de roomboter toe aan de pan.
- Bak de knolselderij aan beide kanten totdat ze mooi goudbruin en bijna gaar zijn, gaar ze dan 10-12 minuten verder in de oven op 180 graden.
- Laat de pan waar de knolselderij in gebakken is op het vuur staan en voeg de sjalot en knoflook toe, bak dit even en voeg dan de truffeltapenade, mosterd en rode wijn toe. Laat dit even inkoken.
- Breng de saus op smaak en haal de knolselderij uit de oven. Leg de knolselderij op het bord en garneer met de saus en krokante prei.
- Pluk de kervelblaadjes en gebruik deze als garnering.