Halve kreeft met bimi, dashi-botersaus en kumquat
Bereiding en ingrediënten
Halve kreeft met bimi, dashi-botersaus en kumquat
- Houd de kreeft goed vast en gebruik de punt van je koksmes om zijn hoofd in tweeën te snijden. Op deze manier is de kreeft direct dood.
- Breng een pan water aan de kook (hier kun je eventueel kruiden en specerijen aan toevoegen). Kook de kreeft in ongeveer 4 tot 7 minuten gaar.
- Haal de scharen er in zijn geheel uit en lepel de elleboogjes leeg. Snijd ook de schaal van de staart open en haal de staart eruit. Halveer de staart in de lengte.
- Rooster de zwarte sesam in een pannetje zonder olie of boter.
- Bak de bimi in een hete pan met een laagje zonnebloemolie.
- Verhit de sushi-azijn, witte wijn, dashi en room in een pannetje tot het kookt, draai het vuur dan laag en voeg de helft van de boter toe. Gebruik een staafmixer om het geheel te mengen. Voeg vervolgens de rest van de boter toe terwijl je het geheel mengt met de staafmixer.
- Meng de fijne stukken kreeft die uit de elleboogjes komen met een klein beetje olijfolie en zout en leg het onder op het bord. Leg er een kreeftenschaar en halve staart bij. Leg dan de bimi speels neer op het bord en voeg tot slot de kumquats toe. Maak het gerecht af met de dashi-botersaus en de geroosterde sesam.