Kreeft met daslookboter
Bereiding en ingrediënten
- 1 stkreeft
- 40 gdaslook
- 200 gboter
- zout
Kreeft met daslookboter
Bereiding:
1. Zorg dat de bbq goed heet is.
2. Leg de kreeft op een snijplank en pak een scherp mes. Op de kop van de kreeft zie je een kruis, leg daar je mespunt op en steek die er in 1 keer goed doorheen. Snijd de kop in tweeën en halveer de kreeftenstaart.
3. Draai de poten van de kreeft af en leg apart. Haal de ingewanden uit de kop van de kreeft.
4. Snijd de daslook fijn en bak gaar met een beetje boter.
5. Meng dit met de rest van de boter in een mengkom of keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
6. Leg de kreeft met de snijvlakte naar beneden op de bbq, gaar ong. 2 à 3 min. Draai om voor nog 1 min. Gaar de scharen ong. 3 min. tot ze vuurrood zijn.
7. Kraak de scharen en haal het vlees eruit, stop dit in de lege plek in de kreeftkop.
8. Verdeel de daslookboter over de kreeft en leg nog heel even op de bbq. Doe de deksel dicht voor ong. 1 min.
Wil je geen lege plek in de kop van de kreeft? Kraak dan de scharen en gebruikt het vlees om het gat op te vullen.
''Kreeft verdiend een mooie wijn. Een klassieke combinatie om van te genieten!'' - Bjørn Scholten
Bestel de wijn hier.