Krokante black tiger garnaal met chilimayo
Bereiding en ingrediënten
Bereiding
- Meng de chilli vlokken met de langoustine mayonaise (zie recept "Langoustine tartaar").
- Schil de aardappelen en snijd ze in in kleine gelijke blokjes. Spoel met warm water de zetmelen van de aardappelblokjes af en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
- Frituur de aardappelblokjes krokant in een frituur op 140 graden. Je kan de aardappelblokjes het best in een diepe puntzeef frituren, zodat je alles bij elkaar kunt houden.
- Roer regelmatig door de blokjes heen tijdens het frituren voor gelijkmatige kleuring en laat ze uitlekken op een velletje keukenrol/papier wanneer ze klaar zijn.
- Snijd de bieslook zo fijn mogelijk en meng dit met de aardappelblokjes.
- Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Bak ze vervolgens in een hete koekenpan en breng op smaak met zout en peper.
- Smeer de garnalen in met de langoustine mayonaise en rol ze door het aardappel/bieslook mengsel heen.
- Maak een spiegeltje met de langoustine mayonaise op het bord en leg de garnalen hierop. Garneer het gerecht met cress of kruid naar keuze.