Recepten
alle recepten

Kropsla met forelkaviaar en crème fraîche dressing

Bereiding en ingrediënten

  • 1 stkropsla
  • 230 gcrème fraîche
  • 50 gyoghurt
  • 5 gvissaus
  • 5 gsojasaus
  • 0,25 bospeterselie
  • 1 elfijn gesneden bieslook
  • 1 eltobiko
  • 1 elforelkaviaar

Kropsla met forelkaviaar en crème fraîche dressing

Een hele kropsla geeft gevoel aan een gezellige tafelsetting. Daarnaast is het leuk om te delen met je tafelgenoten, zeker als het overgoten is met een lekkere dressing.

Bereiding:

1. Was de kropsla en laat goed uitlekken. Dit kun je het beste doen door de kropsla op zijn kop in een theedoek of keukenpapier even te laten staan.

2. Snijd de onderkant van de kropsla eraf zodat de kropsla recht kan blijven staan op een bord of in een kom.

3. Hak de peterselie fijn en snijd de bieslook fijn.

4. Meng de crème fraîche, yoghurt, vissaus, sojasaus en de kruiden. Breng op smaak met zout en peper.

5. Meng de tobiko en forelkaviaar door de dressing heen en schep het rijkelijk over de kropsla.

Chefs tip

Serveer dit gerecht als mooi lichte tegenhanger bij uitgesproken bbq-smaken!

Serveertip

Serveer de sla in het midden van de tafel als pronkstuk en smullen maar!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen