Kropsla met forelkaviaar en crème fraîche dressing
Bereiding en ingrediënten
- 1 stkropsla
- 230 gcrème fraîche
- 50 gyoghurt
- 5 gvissaus
- 5 gsojasaus
- 0,25 bospeterselie
- 1 elfijn gesneden bieslook
- 1 eltobiko
- 1 elforelkaviaar
Kropsla met forelkaviaar en crème fraîche dressing
Een hele kropsla geeft gevoel aan een gezellige tafelsetting. Daarnaast is het leuk om te delen met je tafelgenoten, zeker als het overgoten is met een lekkere dressing.
Bereiding:
1. Was de kropsla en laat goed uitlekken. Dit kun je het beste doen door de kropsla op zijn kop in een theedoek of keukenpapier even te laten staan.
2. Snijd de onderkant van de kropsla eraf zodat de kropsla recht kan blijven staan op een bord of in een kom.
3. Hak de peterselie fijn en snijd de bieslook fijn.
4. Meng de crème fraîche, yoghurt, vissaus, sojasaus en de kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
5. Meng de tobiko en forelkaviaar door de dressing heen en schep het rijkelijk over de kropsla.
Serveer dit gerecht als mooi lichte tegenhanger bij uitgesproken bbq-smaken!
Serveer de sla in het midden van de tafel als pronkstuk en smullen maar!