Lamsbout uit de oven
Bereiding en ingrediënten
- 2 kglamsbout
- 3 takjesrozemarijn
- 3 takjestijm
- 1 elvenkelzaad
- 1 elzwarte peperkorrels
- 1 stwortel
- 1 stknolselderij
- 1 stvenkel
- 2 stknoflookbollen
- 3 stuien
- 500 goca knollen
Let's cook:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Doe alle ingrediënten voor de lamsrub in een blender en maal fijn. Smeer de lamsbout hiermee in en voeg zout toe.
3. Verwarm olie in een bakpan en bak de lamsbout goudbruin. Zet apart.
4. Snijd de groente grof en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met zout en leg de lamsbout er bovenop.
5. Draai de oven terug naar 120 °C en zet de lamsbout in de oven. Gaar tot een kerntemperatuur van 55 °C. Dit kun je meten met een kerntemperatuurmeter.
6. Laat het vlees even rusten, snijd aan en serveer. Een prachtig lentegerecht op tafel!
Serveer het gerecht in zijn geheel op tafel. Een plaatje om van te eten én spectaculair!
"Het donkere fruit in combinatie met de toastaroma's in de wijn gaan heerlijk in combinatie met het geroosterde vlees!"
Bestel de wijn hier!