Lamskotelet met doperwten en basilicumsaus
Bereiding en ingrediënten
Lamskotelet met doperwten en basilicumsaus
- Ontdooi de lamskoteletten minimaal een dag van tevoren in de koelkast.
- Blancheer de doperwten 2 tot 4 minuten en koel ze terug in ijswater.
- Pureer de basilicum met de sushi-azijn en het eiwit in een blender. Voeg de zonnebloemolie druppelsgewijs toe tot de saus licht gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.
- Halveer de tomaten. Verhit een bakpan met een laagje zonnebloemolie en bak de tomaten op hoog vuur tot ze donker geroosterd en halfgaar zijn.
- Wrijf de koteletten in met een beetje olie, zout en peper. Grill ze aan beide kanten tot ze een mooie korst hebben en rosé of naar wens gaar zijn. Laat ze kort rusten.
- Verwarm de doperwten kort in een pannetje met een beetje boter of olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Dresseer de basilicumsaus op het bord. Voeg de doperwten toe en leg de geroosterde tomaten en gegrilde koteletten erbij.