Lamsrack met kruidenkorst
Bereiding en ingrediënten
- 1 stLamsrack
- 1 takjerozemarijn
- 1 takjetijm
- 100 goca knollen
- jus naar keuze
- salad pea (garnering)
- 25 gboter
- 40 gparmezaanse kaas
- 70 gpanko broodkruim
- 1 bospeterselie (half)
- 30 grucola
- 20 gparmezaanse kaas
- 100 mlolijfolie
- 5 takjesmunt
Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Besprenkel de oca knollen met olie en zout en meng. Gaar +/- 15 minuten in de oven.
2. Doe voor de kruidenkorst alle ingrediënten behalve de boter in een blender. Maal fijn en voeg vervolgens de boter klontje voor klontje toe. Draai tot een stevige massa. Rol uit tussen 2 vellen bakpapier en laat opstijven in de vriezer.
3. Maal voor de pesto alles fijn in de blender en breng op smaak met zout en peper.
4. Braad het lamsrack aan in een pan. Gaar op 180 °C in de oven in 4-5 minuten tot een kerntemperatuur van 50 °C. Laat het vlees even rusten, zo gaart het langzaam door tot 55 °C.
5. Serveer met de knollen en jus, geniet!
Maak eens kennis met oca knollen, lekker, kleurrijk en verrassend!
"Op barrique gerijpt, een klassieke smaakvolle pairing in Spanje."
Bestel de wijn hier!